آزمایشگاه کنترل کیفی و مخزن
Depository Unit and Quality Control
شکوفه رفیعیان- دانشجوی دکتری تخصصی میکروبیولوژی
Shokufeh Rafieyan- ph.D. candidate of Microbiology
کارشناسان آزمایشگاه:
یوسف وطن پرست – کارشناس ارشد میکروبیولوژی صنعتی
Yousef Vatanparast- M.Sc. of Industrial Microbiology
میثاق قاسمی صیادی – کارشناس ارشد ژنتیک
Misagh Ghasemi sayadi- M.Sc. of Genetics
فعالیت آزمایشگاه:
سیستم های صحیح بانکینگ، مستلزم سه اصل اساسی خلوص، تایید هویت و ماندگاری در کنار مستندسازی دقیق وشناسنامه دار کردن سویه ها می باشد که نظارت دقیق و پایش مداوم سویه های نگهداری شده این امر را میسر می سازد.
فرآیندهای آزمایشگاه کنترل کیفی: در آزمایشگاه کنترل کیفی تمامی سویه های نگهداری شده از گروه های مختلف میکربی (آرکی و باکتری، کپک و مخمر، ریزجلبک، سیانوباکتری و دیاتومه)، اعم از سویه های ورودی جدید و سویه های نگهداری شده قدیمی، مورد پایش مداوم و برنامه ریزی شده قرار می گیرند. این نظارت شامل مستند سازی و ثبت شناسنامه صحیح، بررسی خلوص با انجام کنترل کیفی مورفولوژیک (به صورت ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک) و تست های بیوشیمیایی، تایید هویت با استفاده از روش های مولکولی (استفاده از ژن های مارکر)، و زنده مانی با بررسی میزان رشد و شمارش تعداد سلول ها پس از فرآیند سرماگذاری می باشد.
ارائه ی کاتالوگ رسمی: در آزمایشگاه کنترل کیفی، پس از تایید نهایی سویه های دارای قابلیت ارائه به محققان، سویه ها به صورت فصلی در کاتالوگ رسمی بانک میکروارگانیسم ها و روی سایت مرکز قرار می گیرند و همچنین جهت تهیه ی اشکال مختلف، و ارائه به محققان، به واحد تامین سویه ارجاع می گردند.
ارائه ی گواهی ثبت: پس از کنترل کیفی و تایید نهایی سویه های ورودی از طرف محققان، در فرآیند اهدا و یا نگهداری ایمن، برای ایشان گواهی نامه معتبر صادر می گردد.
مخزن: قسمت مخزن که زیرمجموعه ی آزمایشگاه کنترل کیفی می باشد، شامل دستگاههای اولترافریزر با دمای منفی 80 درجه و تانک های ازت می باشد و تمامی سویه ها در دمای فوق سرد در این دستگاه ها ذخیره سازی می شوند. همچنین قسمت سردخانه که دمای یخچال داشته و جهت نگهداری آمپول های لیوفیلیزه و سواب ها استفاده می شود.
|