آنالیز قند دیواره
نام خدمت: آنالیز قند دیواره
کد خدمت: CI04
شرح خدمت و هدف آن
دیواره سلولی باکتری ها علاوه بر گلوکز آمین و مورامیک اسید واجد قندهایی دیگر نیز می باشد. ترکیب قند سلولی اغلب اطلاعات مهمی را برای طبقه بندی و شناسایی باکتری ها به ویژه بعضی باکتری های گرم مثبت از جمله اکتینومیستها فراهم می آورد. در واقع تمام سطوح سلولی باکتریایی به استثناء تاکسونهایی که محتوای قندی مشخصی در دیواره ندارند با این روش مورد بررسی قرار می گیرند. اغلب آنالیز قند دیواره در سطح سلول تام برای طبقه بندی باکتری ها به کار گرفته می شود.
شرایط نمونه: حداقل دو پلیت کشت خالص یا لوله آگار شیب دار ، 200 میلی گرم بیوماس خشک یا لیوفیلیزه
روش کار: در این تکنیک، زیتوده مستقیما با اضافه کردن اسید سولفوریک در دمای بالا هیدرولیز می شود و عصاره به دست آمده بعد از خنثی سازی فیلتر شده و تغلیظ می گردد. جهت تعیین نوع قندها، عصاره به صورت تک بعدی بر روی پلیت کروماتوگرافی لایه نازک و استفاده از فاز متحرک قطبی آنالیز خواهد شد. بعد از ظهور لکه ها، قندهای هگزوز به رنگ قهوه ای مایل به زرد و قندهای پنتوز به رنگ خرمایی ظاهر خواهند شد.
حیطه خدمت: با در نظر گرفتن تجهیزات و امکانات موجود در مرکز، تنها نمونه های سطح ایمنی یک پذیرش می شوند.
نحوه ارسال جواب خدمت: نتیجه آنالیز به طور رسمی و کتبا گزارش می شود