آزمایشگاه کنترل کیفی و مخزن

تعداد بازدید:۹۶۵
 
واحد کنترل کیفی و مخزن

 Depository Unit and Quality Control


مسئول واحد کنترل کیفی و مخزن: 

محمدرضا کرمیان-کارشناسی ارشد ژنتیک مولکولی

 MSc. Of  Molecular Genetics -Mohammadreza Karamian


 

 

 


یوسف وطن پرست – کارشناس ارشد میکروبیولوژی صنعتی

Yousef Vatanparast- M.Sc. of Industrial Microbiology

 

 

 

 

 

 

 

 


 

فعالیت آزمایشگاه:

 

سیستم های صحیح کلکسیونهای زیستی، مستلزم سه اصل اساسی خلوص، تایید هویت و ماندگاری در کنار مستندسازی دقیق وشناسنامه دار کردن سویه ها می باشد که نظارت دقیق و پایش مداوم سویه های نگهداری شده این امر را میسر می سازد.

 

فرآیندهای آزمایشگاه کنترل کیفی: در آزمایشگاه کنترل کیفی تمامی سویه های نگهداری شده از گروه های مختلف میکربی (آرکی و باکتری، کپک و مخمر، ریزجلبک، سیانوباکتری و دیاتومه)، اعم از سویه های ورودی جدید و سویه های نگهداری شده قدیمی، مورد پایش مداوم و برنامه ریزی شده قرار می گیرند. این نظارت شامل مستند سازی و ثبت شناسنامه صحیح،  بررسی خلوص با انجام کنترل کیفی مورفولوژیک (به صورت ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک) و تست های بیوشیمیایی، تایید هویت با استفاده از روش های مولکولی (استفاده از ژن های مارکر)، و زنده مانی با بررسی میزان رشد و شمارش تعداد سلول ها پس از فرآیند سرماگذاری می باشد.

 

ارائه ی کاتالوگ رسمی: در آزمایشگاه کنترل کیفی، پس از تایید نهایی سویه های دارای قابلیت ارائه به محققان، سویه ها به صورت فصلی در کاتالوگ رسمی بانک میکروارگانیسم ها و روی سایت مرکز قرار می گیرند و همچنین جهت تهیه ی اشکال مختلف، و ارائه به محققان، به واحد تامین سویه ارجاع می گردند.

 

ارائه ی گواهی ثبت: پس از کنترل کیفی و تایید نهایی سویه های ورودی از طرف محققان، در فرآیند اهدا و یا نگهداری ایمن، برای ایشان گواهی نامه معتبر صادر می گردد.

مخزن: قسمت مخزن که زیرمجموعه ی آزمایشگاه کنترل کیفی می باشد، شامل دستگاههای اولترافریزر با دمای منفی 80 درجه و تانک های ازت می باشد و تمامی سویه ها در دمای فوق سرد در این دستگاه ها ذخیره سازی می شوند. همچنین قسمت سردخانه که دمای یخچال داشته و جهت نگهداری آمپول های لیوفیلیزه و سواب ها استفاده می شود.