در راستای بزرگداشت مقام والای پدر و به مناسبت میلاد فرخنده امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)، مراسم تقدیر از آقایان شاغل در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد.
بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با هدف تقویت ذخایر ژنتیکی ملی و حمایت از پژوهشهای علمی داخلی، ۱۸ رده سلولی جدید تایید هویتشده و شناسنامهدار به کلکسیون خود اضافه کرد.
تفاهمنامه همکاری مشترک بین مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران و جهاددانشگاهی واحد هرمزگان با هدف استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای علمی و توسعه همکاریهای آموزشی، پژوهشی، فناوری، تولیدی و خدمات فنی و آزمایشگاهی به امضا رسید.
دانشگاه هرمزگان و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با امضای تفاهمنامهای، همکاریهای مشترک خود را در زمینههای آموزشی، پژوهشی، ترویجی و بینالمللی گسترش میدهند.
به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و روز مادر، مراسمی ویژه در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد. در این مراسم از بانوان مرکز به دلیل تلاشها و دستاوردهایشان در پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی تقدیر شد.
محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با استفاده از روشهای نوین گام بزرگی در نگهداری بلند مدت و پایدار ریزجلبکها برداشتند. با این روش امکان حفظ ریزجلبک هماتوکوکوس پلوویالیس با کاربردهای گسترده صنعتی و زیستی فراهم شده است.
در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری، رؤسا و متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و پژوهشکده کشاورزی هسته ای برای اجرای پروژههای مشترک کشاورزی به توافق اولیه دست یافتند
در پژوهشی با محوریت محققان ایرانی، راهکار درمانی جدیدی که امکان بازسازی طبیعی دندانها با استفاده از سلولهای بنیادی مشتق شده از پالپ دندان و نانوساختارهای اصلاح سطح شده را فراهم می سازد، ارایه شد که این دستاورد نویدبخش تحولی بزرگ در دندانپزشکی بازساختی است.
گروهی از دانشجویان رشته علوم زیستی دانشگاه خوارزمی در تاریخ ۵ آبان ۱۴۰۳، ازبانکهای زیستی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران واقع در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی بازدید کردند. این بازدید با هدف آشنایی دانشجویان با فرصتهای شغلی و تحصیلی در حوزه علوم زیستی و بررسی پیشرفتها و ظرفیتهای زیستفناوری کشور برگزار شد.
دکتر مسلمی نائینی در پیامی با تبریک فرارسیدن سالروز تشکیل بسیج مستضعفان تاکید کرد: جهاددانشگاهی بهعنوان یکی از نهادهای مولود انقلاب اسلامی، همواره بر این باور است که با بهرهگیری از روحیه بسیجی میتوان گرههای پیچیده علمی و فناورانه کشور را باز کرد و راهحلهایی نوین را در راهگشایی معضلات جامعه ارائه داد و بیشک، ایثار و فداکاری بسیجیان همواره چراغ هدایت جامعه به سوی توسعه و پیشرفت خواهد بود.
تیمی بینالمللی از پژوهشگران، با محوریت علمی متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ارائه روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت شدند. این روش، مبتنی بر استفاده همزمان سلولهای بنیادی و داربستهای پیشرفته با فناوریهای نانوتکنولوژی، نویدبخش تحولی بزرگ در پزشکی بازساختی است.