مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و جهاددانشگاهی استان گلستان با هدف ایجاد همافزایی به منظور استفاده از فرصتها و توانمندیهای طرفین در راستای توسعه دانش فنی در زمینه فعالیتهای نوآورانه و فناورانه برای رفع نیازهای کشور با امضای تفاهمنامهای مشترک زمینه بهرهمندی به ارتقاء سطح همکاری بین واحدی در حوزههای مختلف پژوهشی، آموزشی، خدمات تخصصی و اشتغال تاکید کردند.
گروهی از مسئولان و کارشناسان سازمان غذا و داروی وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهران در حوزه های مختلف اداره فنی، سنتی، مکمل، ثبت و صدور، میکروارگانیسم و انالیز دارویی در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ مهمان مرکز بودند.
در ادامه نتایج مطالعات مشترک بین المللی در حال اجرا بین پژوهشگران مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، انستیتو پاستور ایران و دانشگاه داندی انگلستان به سرپرستی دکتر حسین شاهسوارانی، روش درمانی نوآورانه ای برای بازسازی آسیبهای استخوانی با استفاده از پوشش نانوذرات اکسید منیزیم بر روی داربست نانوفیبری سلولزی طبیعی به کمک سلولهای بنیادی معرفی شد.
سید حسن هاشمی مدیرکل پدافند غیرعامل استان البرز به همراه کارگروه زیستی این اداره کل در تاریخ ۸ مهرماه ۱۴۰۳ از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران بازدید کرد.
جهاددانشگاهی در پیامی شهادتِ سید و سرور مقاومت، مجاهد بزرگ قرآن، عترت و جهان اسلام، حجتالاسلاموالمسلمین سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان و همراهان مجاهدش را به دست جنایتکاران سفاک صهیونیست به محضر امام عصر(عج)، ولی امر مسلمین حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)، مراجع عظام تقلید، ملت مقاوم، صبور و مجاهد لبنان و تمامی امت اسلام و آزادگان و مستضعفان جهان تسلیت گفت.
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی جهت تکمیل کادر نیروی انسانی در بخشهای مختلف، از میان فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد در قالب امریه(سربازی) دعوت به همکاری می نماید:
در راستای وظایف محوله ملی در خصوص فراهم سازی آموزشهای علمی و توسعه همکاریهای پژوهش همزمان با روز جهانی میکروارگانیسمها، این رویداد علمی توسط مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به عنوان دو مجموعه دارای زیست بانکهای معتبر و متنوع میکروارگانیسم ها، به صورت برخط و رایگان و با حضور بیش از ۳۰۰ دانشجو و محقق برگزار شد.
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به مناسبت روز جهانی میکروارگانیسم ها ، رویداد میکروارگانیسمها با محوریت "کنش یارهای طبیعی برای فردای سبز و پایدار " برگزار می نماید:
به حول و قوه الهی، به منظور توسعه و تحکیم همکاری ها و فعالیت های علمی و تحقیقاتی و بهره مندی مستمر از خرد جمعی و تجربیات، توانمندی ها و هم افزایی در زمینه فناوریهای زیستی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
در مطالعه ای مشترک، محققان بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی و پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به بررسی کاربردهای زیستی نانو مواد مبتنی بر کربن در پزشکی ترمیمی، انتقال دارو و درمان سرطان پرداختند.
متخصصان بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای ماموریت محوله ملی خود در زمینه صیانت از ذخایر ژنتیکی کشور، با تولید و ذخیره سازی رده سلولی شناسنامه دار از گونه ارزشمند در معرض خطر انقراض پلنگ ایرانی "ارس" نمونه ای دیگر را به مجموعه گنجینه ملی حیات وحش افزودند.
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی طی ممیزی نهایی سیستم مدیریت کیفیت، از سوی شرکت معتبر Alliance کانادا برای یک دوره سه ساله موفق به دریافت گواهینامه ایزو۹۰۰۱:۲۰۱۵ شد.
در آیین گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی که سه شنبه ۱۶ مرداد ماه با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم،| تحقیقات و فناوری و دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ این نهاد برگزار شد، از مهدی مشتاقی نیکو به عنوان پژوهشگر برتر تقدیر شد.
در مطالعه مشترک بین المللی که با همکاری متخصصان بانک سلولهای انسانی و جانوری وبانک ذخایر دریایی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه داندی انگلستان، دانشگاه ماهاتما گاندی هندوستان و انستیتو پاستور ایران به سرپرستی دکتر حسین شاهسوارانی انجام پذیرفت، داربست نانوفیبری طبیعی حاصل از جلبک های دریایی قهوه ای استخراج شده از خلیج فارس با موفقیت برای ترمیم ضایعات استخوانی جهت مصارف درمانی پزشکی بازساختی بااستفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی تولید و معرفی شد.
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با تاکید بر اجرای طرحهای پژوهشی مشترک حوزه ژن درمانی و تولید محصول با امضای تفاهمنامهای مشترک زمینه بهرهمندی طرفین از امکانات آموزشی، پژوهشی یکدیگر و طراحی و اجرای برنامههای آموزشی، تحقیقاتی و فناوری مشترک را فراهم کردند.